Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Και τα κατοικίδια κάνουν διακοπές


Φέτος το καλοκαίρι αναγκαστήκαμε να κάνουμε το ταξίδι μας στην Πελοπόννησο μαζί με τον Πάμπλο, το γατάκι που αποκτήσαμε την άνοιξη. Δε θα σας πω ψέματα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο... Δεν έφαγε την τροφή του με το χαλαρωτικό που είχαμε κρύψει μέσα γιατί πολύ απλά το μυρίστηκε. Έτσι από τα πρώτα μέτρα του ταξιδιού μας άρχισαν οι ναυτίες και οι ταχυκαρδίες του καημένου του γάτου. Πέρασε 4 ώρες πολύ δύσκολες και όταν φτάσαμε το μεσημέρι, βρέθηκε σε ένα καινούριο περιβάλλον που επίσης τον φόβιζε. Την πρώτη μέρα ήταν πολύ διστακτικός και καχύποπτος και την έβγαλε μέσα στο σπίτι.
 Το πρωί της επόμενης μέρας τον βγάλαμε να παίξει στην αυλή κι αυτός αντί να μείνει στα όρια της αυλής πήρε τους δρόμους!!! Αναγκαστήκαμε να τον ξανακλείσουμε στο σπίτι. Ήταν όμως κρίμα αφού έφαγε την ταλαιπωρία του ταξιδιού να μην χαρεί τη φύση. Έτσι το απόγευμα τον ξαναβγάλαμε. Επειδή είχε αρχίσει να συνηθίζει το περιβάλλον ένιωσε κυρίαρχος και άρχισε να κυνηγά τις άλλες γατούλες που τόλμησαν να μπουν στην αυλή μας. Όμως πάλι φάνηκε άτακτος και κάποια στιγμή που ξέφυγε της προσοχής μας ξεπόρτισε και βρέθηκε εγκλωβισμένος από τις γατούλες που προηγουμένως είχε κυνηγήσει μέσα σε κάτι χαλάσματα. Είδαμε και πάθαμε να τον ξετρυπώσουμε...Μια άλλη φορά που προσπάθησε να τις πλησιάσει, μάλλον με καλό σκοπό, τον κυνήγησαν και κρύφτηκε κάτω από τις λεβάντες.

Όμως να μη μείνω μόνο στις άσχημες εμπειρίες του. Πραγματικά όλες τις μέρες ήταν χαρούμενος, αεικίνητος, πηδούσε, έτρεχε, εξερευνούσε, κυνηγούσε γρύλους και εμείς βέβαια γελούσαμε με τις τρέλες του. 

Το ταξίδι της επιστροφής ήταν επίσης δύσκολο, αλλά το σπίτι του ήταν γνώριμο και ηρέμησε. Κοιμόταν δυο μέρες για να συνέλθει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: