Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Κινητοποιήσεις για το κλείσιμο των διοδίων Μοσχοχωρίου μετά το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα τριών νεκρών παιδιών


Τραγωδία στο Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με τρία νέα παιδιά νεκρά.
Το στερνό αντίο απηύθυναν στο σημείο του δυστυχήματος, στο 36ο χλμ. της παλιάς Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας, πολλές εκατοντάδες κάτοικοι του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου, στο σημείο που έγινε το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε τρία νέα παιδιά, ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. Στο σημείο που έγινε το τραγικό δυστύχημα και έχασαν τη ζωή τους ο Φίλιππος Καπανιάρης 20 χρονών, από το Ριζόμυλο και οι αδελφές Κατερίνα και Ιωάννα Κουτσιαρή 18 και 21 χρονών. 
Αποκλειστική αιτία για τα πολλά δυστυχήματα που έχουν γίνει διαχρονικά στην περιοχή είναι ο σταθμός διοδίων Μοσχοχωρίου που έχει επιβαρύνει την κίνηση στην παλαιά εθνική οδό Βόλου - Λάρισας, γεγονός που συμβαίνει και σε άλλους παρόμοιους δρόμους σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την αποφυγή των διοδίων.
 Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας ου ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο νέος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, ο αντιδήμαρχος Βόλου Νίκος Μόσχος, καθώς και πλήθος κατοίκους από τα δύο χωριά, που έφταναν κοντά στους χίλιους.
Ο νέος δήμαρχος ζήτησε να απομακρυνθούν τα διόδια και όχι απλά να μειωθεί η τιμή τους και τόνισε ότι το αίτημα πρέπει να φτάσει στα αυτιά όλων και στην Αθήνα. «Δεν είμαστε πρόβατα προς σφαγή. Το δυστύχημα μόνο από τα τοπικά κανάλια προβλήθηκε, ενώ τα μεγάλα κανάλια της Αθήνας δεν είπαν το παραμικρό», ανέφερε.
Η συνταρακτική δήλωση του Δημήτρη Λουφόπουλου μας εκφράζει όλους:
1. Συντονισμό όλων των φορέων του Δήμου μας αλλά και όλων των χωριών μέχρι την Λάρισα.
2. Συμβολική 24ωρη κατάληψη των διοδίων με ελεύθερο πέρασμα όλων των οχημάτων
3. Συνεχείς και ασφυκτικές πιέσεις προς την Κυβέρνηση να καταργήσει τα Διόδια της περιοχής μας. Ας γίνει Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ!
Πηγή: http://www.karlanews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: